ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Οι μυρωδιές από τα μπισκότα που ψήνονται στο φούρνο ανάμικτες με το έντονο άρωμα του φρεσκοκομμένου δέντρου μέσα στο σπίτι είναι ένας μεθυστικός συνδυασμός! Γιατί, τι Χριστούγεννα θα ήταν χωρίς γλυκά;

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤιΑ

225 γραμμ. αλεύρι για όλεςπς
χρήσεις

175 γραμμ. παγωμένο
βούτυρο, σε κυβάκια

130 γραμμ. ζάχαρη

1 κρόκος αβγού

Για τη γέμιση

5Ογραμμ. βούτυρο
σε κυβάκια

9Oγραμμ.ζάXαρη άχvη

4-5 Κ. σούπας μαρμελάδα

Βάζουμε το αλεύρι και το παγωμένο βούτυρο στο μπολ του μίξερ και τα χτυπαμε με ώσπου να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον κρόκο και τα δουλεύουμε έως ότου γίνουν μια λεία ζύ μ η. Βγαζουμε τη ζυμη απο το μπολ του μίξερ και τη δουλεύουμε με το χέρι πανω σε μια λευρωμένη επιφάνεια. Την πλάθουμε μπαλιτσα και την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μετα την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε με το κουπ-πατ σε μικρούς δίσκους διαμέτρου 6 εκ. Τους μισούς από αυτούς τους κόβουμε άλλη μία φορά αφαιρώντας από μέσα ένα μικρότερο κουπ-πατ(2.5 εκ.), σε σχήμα καρδιάς ή ρόμβου, ώστε να ανοίξουμε ένα «παραθυράκι» από το
οποίο θα φαίνεται η μαρμελάδα.Χρησιμοποιούμε κάθε φορά όση ζύμη περισσεύει και την ενώνουμε με την υπόλοιπη ώστε να βγάλετε συνολικά 40 δισκάκια. Τα τοποθετουμε σε ένα ταψί,στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 12λεπτά στους 180° και μέχρι να ροδίσουν.

Αφου τα αφήσουμε λίγο να κρυώσουν χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το απλώνουμε με μια σπάτουλα στα 20 ολόκληρα μπισκοτάκια. Συνεχίζουμε με τη μαρμελάδα και τοποθετούμε από πάνω της τα κομμένα μπισκοτάκια, πιέζοντας για να βγει η μαρμελάδα από το «παραθυράκι».

Σημ.: Αν παραλείψουμε το τελευταίο βουτύρωμα τα μπισκότα διατηρούνται περισσότερο χρόνο.

About these ads

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s