CHRISTMAS COOKIES

ΥΛΙΚΑ

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κούπας σκόνη κακάο

1 κουταλάκι γλυκού baking powder

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

3/4 κούπας βούτυρο

1/2 κούπα ζάχαρη καστανή

1/2 κούπα ζάχαρη

2 αυγά

2 κουταλάκια γλυκού βανίλια

ΓΕΜΙΣΗ

2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη

1/3 κούπας βούτυρο μαλακό

1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

3 κουταλιές σούπας χυμός πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το baking r  και το αλάτι σε μπολ.

Χτυπάμε με το μίξερ τα 2 είδη ζάχαρης και το βούτυρο, να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε μέσα τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτουμε και τη βανίλια.

Αδειάζουμε σιγά το μίγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει απαλή ζύμη.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και με κουπ πατ χριστουγεννιάτικα κόβουμε σχήματα φροντίζοντας πάντα να κόβουμε ζυγό αριθμό από κάθε σχήμα. Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντι-κολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο για 8 με 10 το πολύ λεπτά.

Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε με κορνέ με την κρέμα την οποία έχουμε φτιάξει χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν πηχτή κρέμα!

Εύχομαι  σε όλους μας  να έχουμε καλές γιορτές όλοι μας, κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα!

Ηρεμα κι ευτυχισμένα Χριστούγεννα!!!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s