Πρασσόπιτα

κι επειδη σήμερα είναι Σαββατο και το βραδυ θα έχετε έξοδο καλό θάλεγα είναι να φάμε ελαφριά για μεσημέρι!
Πρασσόπιτα λοιπόν.
Νοστιμη εύκολη και ..στα γρήγορα !
Υλικά
1 πακέτο φύλλο για πίτες (μπακλαβά)
1 μάτσο πράσα
1/2 ματσάκι σέλινο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (χυμό)
λίγο ελαιόλαδο
1 κούπα φέτα (προεραιτικά)
βούτυρο φυτίνη λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα  ψιλοκόβετε.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα πράσα και με το σέλινο να σοταριστούν ελαφρά. Προσθέτετε το λεμόνι και λίγο νερό και μετά το σέλινο με τον άνηθο και τα αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά.
Στο τέλος προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφού ψηθούν τα πράσα και πιουν το νερό τους τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στο ζουμί τους να κρυώσουν. Τα σουρώνουμε ελαφριά σε ένα σουρωτήρι και τα απτάμε με το πηρούνι να “φυγει” και το υολοιπο νερο να μην “νεραμολύσουν” και αμς χαλάσει η πιτούλα μας. ..
Προαιρετικά προσθέτουμε σε ένα λεκανάκι την φέτα με το πρασοσέλινο και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε ένα – ένα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο όπου τα αλείφουμε με βούτυρο ανάμεσά τους, με τις άκριες των φύλλων να προεξέχουν από τα πλάγια του ταψιού. Αδειάζουμε το μείγμα των πράσων μέσα στο ταψί και το βάζουμε ομοιόμορφα να πιάσει όλο το ταψάκι. Κλείνουμε τα φύλλα από τα πλάγια πάνω από το μείγμα και κατόπιν απλώνουμε αρκετά φύλλα από την πάνω πλευρά του μείγματος αλείφοντας τα και αυτά με ένα πινελάκι ζαχαροπλαστικής βούτυρο λιωμένο. Φορμάρουμε από τα πλάγια του ταψιού τα φύλλα και χαράζουμε σε τεμάχια την πίτα μας.
Ραντίζουμε ελαφριά με νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς όση ώρα χρειαστεί έως ότου ροδίσει.
Μην ξεχνχάτε πως όπως όλες οι πίτες τρώγεται , καλύτερα ζεστή!
Καλή επιτυχία!!!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s