Καραβίδες με λαδορίγανη και μπούκοβο

1 κιλό μεγάλες καραβίδες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας ούζο
1½ φλιτζάνι ντοματο-χυμό
Αλάτι, πιπέρι καγιέν ή σπόρους από μπούκοβο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε της καραβίδες σε χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε τις καραβίδες χωρίς λάδι σε μεγάλο αντι-κολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθεί η πιπεριά.
Σβήνουμε τις καραβίδες με το ούζο και προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τις καραβίδες να σιγοβράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Στο τέλος προσθέτουμε όσο πιπέρι ή μπούκοβο θέλουμε για να γίνει πικάντικη η σάλτσα.
Συνοδεύουμε τις καραβίδες με ψωμί ψημένο με λαδο-ρίγανη και ανάμικτη σαλάτα.
.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s