Χταπoδάκι στη λαδόκολλα

1 φρέσκο χταπόδι περίπου 1,5 κιλό 1 φύλλο δάφνης 3-4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα του 1 κ. γλυκού ρίγανη ή θρούμπι 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι ξίδι 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Πλένουμε το χταπόδι, καθαρίζουμε το εσωτερικό της σακούλας του και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε μια μεγάλη λαδόκολλα βάζουμε το χταπόδι μαζί με όλα τα υλικά του. Το κλείνουμε καλά σε σφιχτό πακέτο. Εξωτερικά το τυλίγουμε και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το πακέτο σε λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 1 ώρα και 45 λεπτά. Το σερβίρουμε με τη σάλτσα του κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

 

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s