Mεθυσμένο χταποδάκι

8ποδι1 μεσαίου μεγέθους  χταπόδι
1/2  φλυτζάνι  ρακί
1/2  ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης

νερό τόσο οσο να σκεπασει το χταπόδι

Ξεπαγώνουμε καλά το χταποδάκι μας ( αν ειναι κατεψυγμένο) , το πλένουμε  το κομματιάζουμε στα 8 ( ενα ποδι ενα κομματι ) και κοβουμε και την ..” κατσουλα σου σε κομματακια της αρεσκείας μας. Το βάζουμε στην κατσαρόλα σκέτο χωρίς τίποτα και την κατσαρόλα πανω στο ματι σε μεσαία  θερμοκρασία.Μολις αυτο ζεσταθει  αρχίζει να “αμολάει ” τα νερά του.. Τότε το γυρίζουμε με μια ξύλινη πηρούνα να μην κολλήσει στην κατσαρόλα μας.  Οταν πάρει το χρώμα  που θέλουμε, το ” σβύνουμε με τη ρακί, και σκεπάζουμε για 3 λεπτα την κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθετουμε τα δαφνόφυλα  και  το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 1/2  και το αφηνουμε να σιγοβράσει  όπου να πιει το νερακι του και  να δεσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε στην πιατέλα προσθέτοντας λίγο πιπέρι και  περιχύνοντας το με ωμό το λάδι!

Μοσχομυρίζει! Πιστέψτε με δεν θα σας πιστεψουν οταν πείτε πόσο απλά  μαγειρέψατε αυτό τον ουζομεζέ !

One thought on “Mεθυσμένο χταποδάκι

  1. Η συνταγη πολύ απλα δεν ειναι δικη σας , γιατι ετσι το μαγειρευαμε μια ζωη στο σπιτι μας κι ετσι το κατεγραψα..

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s