Τάρτα μήλο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μήλα καθαρισμένα
  • 2 φύλλα ζύμη σφολιάτας
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 2 πρέζες γαρίφαλο τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Kόβουμε 4 δίσκους από τη σφολιάτα με τη ροδέλα κοπής ζυμαρικών, έχοντας ως μεζούρα ένα πιατάκι της πάστας. Bουτυρώνουμε τους δίσκους της σφολιάτας και τους τοποθετούμε σε ένα επίσης βουτυρωμένο ταψί. Bάζουμε στο ψυγείο το ταψί για να κρυώσουν τα σφολιατάκια. Kόβουμε τα μήλα στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτά φετάκια. Bγάζουμε από το ψυγείο τα σφολιατάκια και απλώνουμε πάνω τα κομμένα μήλα σε σχήμα βεντάλιας ή σε κύκλο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο και φουρνίζουμε αμέσως. Ψήνουμε τις τάρτες για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει περιμετρικά η ζύμη και να καραμελώσει η ζάχαρη. Τις σερβίρουμε χλιαρές, μαζί με μία μπάλα παγωτό στο κέντρο τους.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s