Τάρτα μήλου σκεπαστή (πειραγμένη συνταγή)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για περίπου 8 μερίδες μηλόπιτας

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε
½ κιλό αλεύρι σταρένιο κατα προτίμηση( για να γίνει η ζύμη μπισκοτένια)  ή αλλοιώς αλεύρι για όλες τις  χρήσεις
250 γραμ φρέσκο βούτυρο  σε κομματάκια ( στη θερμοκρασία του  δωματίου)
2  κ .σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 αβγά

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε

3 πράσινα μήλα
3 μήλα σταρκιν

1 φλιτζ του καφέ ζάχαρη
1 σφινάκι κουαντρώ ή λικέρ αμαρέτο
1 κουτ σούπας καφε ζάχαρη   (μπραουν σουγκαρ ) για το πασπάλισμα της τάρτας

Ετοιμάζετε τη ζύμη της τάρτας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι και ρίχνετε μια πρέζα αλάτι, πασπαλίζετε με το μπέικιν πάουντερ , ανακατεύετε καλά τα υλικά και ρίχνετε τα κομματάκια του βουτύρου.
Ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ρίχνετε μέσα στη ζύμη τα 2 αβγά και ζυμώνετε μέχριη ζύμη να γίνει λεια και  βουτυράτη .
Τη τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Καθαρίζετε τα πράσινα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Παίρνετε τα 3 τα κόβετε σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, τα πασπαλίζετε με τη καφέ ζάχαρη, το λικέρ και τα σκεπάζετε με λίγο νεράκι. Τα βράζετε καλά για μερικά λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κτυπάτε στο μίξερ να γίνουν πολτός.
Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα της τάρτας , ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο που να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και τη τοποθετείτε μέσα.
Ρίχνετε τη μαρμελάδα των μήλων που φτιάξατε και κόβετε τα υπόλοιπα 3 μήλα σε λεπτές φετούλες. Σκεπάζετε τη μαρμελάδα με τις φετούλες του μήλου, πασπαλίζετε με 1 κουτάλι καφέ ζάχαρη και τη ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμους για 35-45 λεπτά και μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
ΑΝ θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το βουτυρο και η τάρτούλα να γίνει νηστίσιμη !
Η ακόμα και να την παραλλάξετε! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με αχλάδια όπου η τάρτα θα αποκτήσει μια εξ’ ίσου ενδιαφέρουσα γευστική άποψη , αντί όμως να χρησιμοποιήσετε λικέρ αμαρέτο, χρησιμοποιήστε γλυκό κρασί Σαμιώτικοαν τη γεμίσετε με αχλάδια !

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s