Λεμονάδα (από… χέρι)

Kάποτε  οι Θεοί του Ολύμπου ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με το νέκταρ !

Υπήρχε μια εποχή όπου οι θνητοί ξεδιψούσαν και θεραπευόταν με το νερό από τις ιαματικές πηγές Τεμενίων. Τώρα  ούτε οι  μικροί Θεοί χρειάζεται να πίνουν νέκταρ, ούτε οι θνητοί νερό … όταν μπορούν να έχουν τον συνδυασμό και των δύο απολαύσεων.

Λεμονάδα των παιδικών μας χρόνων ! Από τα  αγαπημένα της Άνοιξης και του Καλοκαιριού !Λεμονάδα, από λέμονι όπως έλεγε και ο Γκιωνάκης !

Ένα δροσιστικό ποτό χωρίς αλκοόλ είναι ιδανικό για να σας ξεδιψάσει και να σας τονώσει μετά από μια κουραστική μέρα ή κατά τη διάρκεια ενός διαλλείματος. Η λεμονάδα που μπορείτε να φτιάχνετε με τα χεράκια σας και να έχετε πάντα στο ψυγείο σας είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη συνταγή.

Υλικά:

7-8 λεμόνια
250γρ ζάχαρη
500ml νερό


Εκτέλεση:

Στίβουμε τα λεμόνια. Βάζουμε το χυμό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε ζάχαρη ίση με 1/2 της ποσότητας του χυμού. Δηλαδή αν είναι 2 φλιτζάνια χυμός λεμόνι, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, μέχρι το σιροπάκι να “δέσει”. Θα καταλάβουμε ότι έχει “δέσει”, όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Δεν το παραβράζουμε, γιατί θα καραμελώσει και δεν το θέλουμε (θα σκουρύνει)!

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σιρόπι σε μια καράφα ή σε γυάλινο μπουκάλι. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να κάνουμε λεμονάδα, βάζουμε σε ένα ποτήρι 1 δάχτυλο από το σιρόπι και προσθέτουμε νερό και παγάκια. Αρωματίζουμε με ένα κλωνάρι δυόσμο.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s