Τυροπιτάρια

Υλικά  για 3 πίτες

1 κιλό χωριάτικο χοντρό φύλλο
1 κιλό φρέσκο μαλακό τυρί (ανθότυρο ή μανούρι)
7 αυγά
4 κ.σ. γάλα
ηλιέλαιο (που είναι ελαφρύ)  για το τηγάνισμα

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα. Τρίβουμε το τυρί με το χέρι ή με ένα πιρούνι και όταν λιώσει το αναμειγνύουμε με τα αυγά. Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αλείψει ελαφρά με ηλιελαιο. Το φύλλο θα πρέπει να ξεπερνά κατά πολύ σε διάσταση την περίμετρο του τηγανιού. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα του τυριού και των αβγών και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο για να κάνουμε το πρώτο τυροπιτάρι. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και αναποδογυρίζουμε όλη την πίτα. Πασπαλίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε με το φύλλο που περισσεύει από το τηγάνι. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα για να ψηθεί η πίτα μας και από τις δύο πλευρές. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τυροπιτάρια. Βγάζοντάς τα από το τηγάνι, τα αφήνουμε να τραβήξουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

3 thoughts on “Τυροπιτάρια

  1. Pingback: Οταν οι εικόνες , γίνονται εμπειρίες … | Χειμωνιάτικη Λιακάδα

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s