PESTO… ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ!

Βασιλικός πλατύφυλλος ! Γενοβέζικος! Ότι ενδείκνυται για τη σάλτσα μας!


Σάλτσα χωρίς μαγείρεμα!

Η σάλτσα έχει παρει το όνομα της απο τους ψαράδες της Γένοβας που την έφτιαχναν χωρίς να τη βράσουν ( εχει σημασία αυτό ! )  και  την κουβαλούσαν μαζί τους πάνω σταψαροκάικα,  έβρaζαν το ζυμαρικό τους μέσα σε θαλασσινο νερό για ευκολία  και το περιέχυναν  το ζυμαρυκούλι τους με το pesto!

Η αυθεντική γενοβέζικη πέστο είναι η σάλτσα που φτιάχνεται καλύτερα στο γουδί μας. Τώρα που ο πλατύφυλλος βασιλικός είναι στα “πάνω” του, μπορείτε να την απολαμβάνετε πάνω σε ζεστά ζυμαρικά, όσο συχνά θέλετε, αφού σας δίνω  όλα τα μυστικά της .

Υλικά για ένα βάζο με περιεχόμενο περίπου 300 γραμμάρια σάλτσας  :

  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • 25 γραμμ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 100-150 γραμμ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Πολτοποιούμε το βασιλικό ( με το γουδί κατά προτίμηση το multi chopper ), τα κουκουνάρια και το αλάτι  ρίχνοντας τους σταδικά το λάδι .

2. Προσθέτουμε το σκόρδο και αν μας φαίνεται πηχτό το μείγμα, το αραιώνουμε πάλι με λάδι και χωρίς καθόλου νεράκι.

3. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας  καλά με μια σπάτουλα και αλατοπιπερώνουμε       ( κατά βούληση! ).

et voila!

4.  Όση σάλτσα δεν καταναλωθεί  τη διατηρούμε στο ψυγείο για καιρό ακόμα!

One thought on “PESTO… ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ!

  1. Pingback: Οταν οι εικόνες , γίνονται εμπειρίες … | Χειμωνιάτικη Λιακάδα

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s