ΟΡΤΥΚΙΑ

Υλικά
2 κουτ. γλυκού βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο  σκόνη
1 πολύ μικρό παντζάρι βρασμένο, με το ζουμί του
ροδοπέταλα  για γαρνιτούρα
4 κλαδακια απο φασκομηλο
40 καβουρδισμενα  μύγδαλα
1 κούπα νερό
2 κουτ. σούπας μέλι
1 1/2 κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το γλυκάνισο για 3-4 λεπτά.
Λιωνουμε μια κουταλιά από το παντζάρι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με 1 κουταλιά από τον χυμό του  (πατζαριου) και το  φασκόμηλο  στο μπλέντερ. Βγάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.Καβουρδίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το μείγμα με το φασκομηλο  και 1 κούπα νερό και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.Ζεσταίνουμε ξανά το βούτυρο μαζί με το μείγμα σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας συνέχεια, για 7-10 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, το άσπρο πιπέρι, το αλάτι. Στραγγίζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το ροδόνερο.

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα ορτύκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-12  λεπτά αναλογα  με το μεγεθος τους . Τα  αλείφουμε με πινέλο ,  λίγη από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμό τους άλλα 10 λεπτά ακόμα. Ξαναζεσταίνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τα περιχύνουμε.

Τα σερβίρουμε  σε ρηχή ζεστη πιατέλα!

et voila!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s