Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Ηρθαν τα πρωτοβροχια! Αργησαν λιγο αλλα ηρθαν! Μετα τη χτεσινη νεροποντη οι κηποι γεμισαν χοχλιους!

Δεν εχετε παρα να βγειτε στη κοντινοτερη εξοχη και να μαζεψετε ετσι για να κανετε και  τον περιπατο σας στη φυση! Ειναι κι αυτο μια αντιδραση στην ψυχικη καταπιεση που μας υποβαλει το ΔΝΤ!

Συνταγουλα λοιπον για φαγητακι φτηνο και νοστιμοτατο για οσους αγαπουν τη γνησια ελληνικη κουζινα!

Υλικα

½ κιλό χοντρούς χοχλιούς
• ½ ποτήρι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
• αλάτι
• αλεύρι
• 4-5 κουταλιές ξύδι
• 1 κουταλιά δεντρολίβανο

Τοποθετούμε τους χοχλιούς  μέσα σε ενα καλάθι με πίτουρο ή  με μακαρονάκι  κοφτό στον πάτο του. Αφήνουμε τους χοχλιούς  εκεί να … βοσκήσουν ένα 24ωρο για να  …  αδειάσει το αντεράκι τους και να μην μας πικρίζουν στη γεύση!  Σκεπάζουμε το καλάθι με ενα τουλουπάνι ώστε ναι μεν να αερίζονται αλλά  να μην μπορούν  να κυκλοφορήσουν  εκτός καλαθιού! Προσοχή  στο δέσιμο γιατί αλλοιώς το άλλο πρωί μπορεί να τους βρείτε διάσπαρτους  ως και στο..  ταβάνι του σαλονιού  σας!

Την επόμενη μέρα πλένουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς με σκέτο τρεχούμενο χλιαρό νερό  νερό ώστε να καθαρίσουν ακόμα και τα κέλυφη τους χωρίς να τους βράσουμε και  τους τοποθετούμε με το “πρόσωπο”  σε μείγμα από το αλεύρι και το αλάτι που έχουμε στρωμένο  ήδη  δίπλα μας σε ένα ταψάκι . Βάζουμε στο τηγάνι λάδι, τοποθετούμε μέσα τους χοχλιούς μπρουμητα και στην αρχή τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να βγουν λίγο από το κέλυφος. Μόλις βγουν δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού ψηθούν για 5 λεπτά προσθέτουμε το δεντρολιβανο  και σβήνουμε με 4-5 κουταλιές ξύδι.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s