panna cotta

Είναι απίστευτο, το πόσο εύκολο γλυκό είναι. Θα έλεγες κανείς  ότι αυτή η παραδοσιακή Ιταλική κρέμα είναι πιο εύκολη και από την απλή κρέμα, που φτιάχνουμε με άνθος αραβοσίτου και που χρειάζεται  και χρόνο για να πήξει και προσοχή να μην κολλήσει και να μη σβολιάσει.

Για μια μέτρια ποσότητα panna cotta  (4-6 μερίδες) βάζουμε σ’ ένα κατσαρολι

1/2 φλιτζάνι  τσαγιού  ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 φακελάκι σε σκόνη)

2 και 1/2  φλιτζάνια κρέμα

και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σ’ ένα χωριστό μπολ ανακατεύουμε ένα φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη, με 1/2 φλιτζάνι γάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα. Αδειάζουμε την διαλυμένη ζελατίνα μέσα στην πολύ ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε να αναμιχθεί εντελώς.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει και να   «δέσει»   η κρέμα .

Για να  τη βγάλουμε εύκολα από τη φόρμα ,  βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό, για ένα δευτερόλεπτο, και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού , για να ξεκολλάμε τις  άκρες του γλυκού.  Αν θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία του ξεφορμαρίσματος, αδειάζουμε το μείγμα της Panna cotta  σε ποτήρια, που μπορούμε να σερβίρουμε απευθείας  μόλις κρυώσει και σφίξει το γλυκό.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s