ΟRΑΝGE CAKE με φλουρι!

Απο τα αγαπημενα μου cake με γευση πορτοκαλι!

Καθαρα Χριστουγεννιατικο γλυκο!Σε εποχες βιασυνης μπορει καλλιστα να αντικαταστησει και τη βασιλοπιτα!


Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • ½ ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • ½ ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα, ολόκληρα για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.
  2. Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα τα λιώνουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.  Κτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού αφού διαλύσουμε μέσα τη σόδα. (Εάν βάλουμε γάλα τη σόδα θα τη διαλύσουμε στο κονιάκ). Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σταματάμε το κτύπημα με το μίξερ και διπλώνουμε προσεκτικά μέσα τα ασπράδια. Κόβουμε λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού. Λαδώνουμε ένα ταψί 28 – 30 εκατοστών, καλύτερα να έχει τσέρκι, και τη λαδόκολλα και τοποθετούμε το μείγμα.

  1. Πλένουμε καλά το νόμισμα που θα χρησιμοποιήσουμε και το τυλίγουμε με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  2. Το βάζουμε μέσα και στολίζουμε το κέικ από πάνω με τη χρονολογία ή όταν ψηθεί το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180ο κελσίου μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.

Δεν εχετε παραπονο, μερες που ειναι σας δινω ιδεες!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s