ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΑΡΙΑ ΣΑΣ

Μπαίνουμε στις Απόκριες και τα ντολμαδάκια ειναι απο  τα αγαπημένα πιάτα των ημερών τούτων . Σκάλισα λοιπόν το τετράδιο της  γιαγιάς  και να η συνταγούλα! Μισώ τις κονσέρβες !

Πως ζεματάμε αμπελόφυλλα για να έχουμε αμπελόφυλλα στην κατάψυξη ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε ντολμαδάκια όλο το χρόνο.
* Αμπελόφυλλα
* Μια κατσαρόλα βαθειά και πλατυά!
* Νερό

1. Πλένουμε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα κάτω από τρεχούμενο νερό.


2. Κόβουμε με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι τους.


3. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερό να βράσει.

4. Αφού πάρει βράση το νερό βουτάμε τα φύλλα 2-3 μαζί (ώσπου το χρώμα τους σκουρύνει) 1-2 δευτερόλεπτα και τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα.

5. Τοποθετούμε τα ζεματισμένα φύλλα σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

6. Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα φύλλα πάνω του, καλά απλωμένα όλα από την ίδια μεριά.

7. Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα φακέλου και το βάζουμε στην κατάψυψυξη.

Ετσι μπορούν να  διατηρηθούν  ένα χρόνο. Όταν θέλετε να φτιάξετε ντολμαδάκια δεν έχετε παρά να τα ξεπαγώσετε!

et voila!

Οχι δεν την ξεχασα να την αναρτησς τη συνταγούλα. Αύριο.. με8αύριο…την άλλη βδομάδα! Ολος ο χρόνος δικός μας θα είναι. Απόψε είναι αργά. Αλλωστε, λένε ,  αγάλι- αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι!

One thought on “ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΑΡΙΑ ΣΑΣ

  1. Pingback: Ο Ντολμάς | I shot the Cook

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s