ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Ένα φαγητό αισθαντικό. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και εξαιρετικά νόστιμο. Δεν θέλει καν μαγείραμα ! Τώρα θα µου  πείτε, γιατί το λέµε ερωτικό. Οι φήμες λένε, ότι τα θαλασσινά είναι λίαν αφροδισιακά, πράγμα που δεν είναι αλήθεια, όμως εμείς ας κάνουμε ότι το πιστεύουμε.

Πιατέλα µε θαλασσινά ( για 2 ατομα)

  • 10 µύδια
  • 10 κυδώνια
  • 10 κτένια
  • 1 µικρό χταπόδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 Ο µμέτριες γαρίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρίτοµο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας µηλόξιδο
  • 1 κοφτή κουταλιά τζίντζερ
  • αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Θα πάρετε µια πραγματικά µμεγάλη πιατέλα, θα τοποθετήσετε µέσα τα µύδια ανοιγμένα, τα κυδώνια και τα κτένια.

Θα βάλετε 2 κατσαρόλες µε αλατισμένο νερό να βράσου.Στη µια θα προσθέσετε 2 κουταλιά  ξίδι και θα βράσετε το χταποδάκι. Στην άλλη θα βράσετε τις γαρίδες. Οι γαρίδες δεν θέλουν πάνω από 3 λεπτά βράσιµο σε δυνατή φωτιά. Αντίθετα το χταπόδι θέλει ένα καλό βρά-
σιµο για να γίνει τρυφερό. Τοποθετήστε λοιπόν τις βρασµένες γαρίδες δίπλα στα όστρακα και το χταποδάκι στη µέση ολόκληρο ή και κοµµένο σε κοµµάτια.

Στολίστε την πιατέλα από φυλλαράκια κρίταµου τουρσί.
Ετοιµάστε ένα ωραίο dressing για να συνοδεύσετε τα θαλασσινά σας. Στο µπλέντερ του µίξερ σας ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυµό λεµονιού, το µηλόξιδο και την κοφτή κουταλιά τζίντζερ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε καλά µέχρι να γίνει ένας γαλακτώδης πολτός, ραντίστε τα
θαλασσινά σας µε το µισό dressing και το υπόλοιπο βάλτε το σε ένα µπολ για να συνοδεύσει την πιατέλα.
Ανοιξτε  ένα καλά παγωμένο λευκό κρασί (  Λήμνος ) ή ενα καραφάκι ουζο και  απολαύστε  τις φίνες και λεπτές γεύσεις τους.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s