Μεθυσμενο χταποδακι

Ηπαραδοσιακή λεπτή λαγάνα  η  ταραμοσαλάτα ( σε συνταγή του παλιού καλού Τσελεμεντέ)  και τα άλλα σαρακοστιανά  εκτός από τις νηστείες ή την αποτοξίνωση  συνοδεύουν το ούζο και την καλή παρέα!

  • 1 ή 2 χταπόδια περίπου 1 με 1 ½ κιλό
  • 5-6 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ξύδι κατά προτίμηση balsamico
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι άσπρο ή κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

Σοτάρισα πρώτα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο. Μόλις ‘ξάνθυναν’ έριξα  τη ζάχαρη και τα άφησα  λίγο να καραμελώσουν. Στη συνέχεια προσέθεσα και  το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια. Έριξα και  το κονιάκ, το ξύδι, το κρασί, τη δάφνη και το  άφησα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και έγινε!

Αν δοκιμάσω κοματάκι μεθυσμένο  χταποδάκι πάνω στα μακαρονάκια μου θα .. . γίνει κιλό γιατρέ μου;

😉

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s