Κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι

Υλικα

Αλεύρι μαλακό: 1,5 κιλό (1 & 1/2 πακέτο)

Βούτυρο: 500 γρ. (2 πακέτα)

Ζάχαρη Άχνη: 500 γρ. (2 & 3/4 φλιτζανιού)

Χυμός πορτοκαλιού: 300 γρ. (1 & 1/4 φλιτζανιού)

Ξύσμα ενός  πορτοκαλιού

Κονιάκ: 50 γρ. (1/2  ποτηράκι)

Μπέικιν πάουντερ: 20 γρ. (1 φακελάκι)

Σόδα: 8 γρ. (1/2 κουταλιά)

Βανίλιες: 2

Κρόκοι Αυγών: 1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.

Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και στη συνέχεια το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο άλλο.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε.

Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 1800C, μέχρι να ροδίσουν.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s