Κοκορέτσι

Για 8 -10    …φυσιολογικές μεριδες

Εντόσθια ενός αρνιού
500γρ αρνίσιο συκώτι
500γρ αρνίσια πνευμόνια
250γρ αρνίσια σπλήνα
αρνίσια γλυκάδια
ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεπλένουμε καλά τα αντεράκια περνώντας από μέσα τους  άπλετο νερό της βρύσης .

Πλένουμε τα εντόσθια  προσεκτικά και τα κόβουμε σε  μέτρια κομμάτια.

Τρίβουμε  αρκετό αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στα εντόσθια και το κρέας.

Φοράμε απαραίτητα ποδιά, στηρίζουμε  .. τη  σούβλα   όρθια σε ένα ταψί ( με τη λαβή  προς το πάτωμα)   και περνάμε  εναλλάξ τα διάφορα κομμάτια στη σούβλα προσθέτοντας ένα  γλυκάδι  μετά από κάθε 3 κομμάτια.

Το τυλίγουμε   ολόκληρο σφιχτά  με τα  έντερα, κάνοντας οπου χρειαστεί κόμπους και τραβώντας δυνατά ώστε να μη λυθεί.

Ρίξτε ακόμη λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αφήστε το σε όρθια θέση να στεγνώσει καλά.

Μετά το τοποθετούμε  πάνω από φωτιά με κάρβουνα και ψήνουμε, αλοίφοντας το  καθε τόσο με μια “μπόλια”  που πριν τη βουτάμε στο λαδοριγανο με το λεμονι.

Η σούβλα πρέπει να γυρίζει γρήγορα στην αρχή του ψησίματος και όλο και πιο αργά (  για να ψηθεί και εσωτερικά) γυρίζοντας τη σούβλα σε τακτικά χρονικά διαστήματα μέχρι να ροδίσει καλά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά του.

Μετά,  ελευθερώστε το κοκορέτσι από τη σούβλα, κόψτε το σε μερίδες  και  δοκιμάστε το!

Με το μαλακό  όμως γιατί δεν θα σας αφήσει  περιθώρια για τπτ άλλο μετά!  είναι ιδανικό για να ανεβάζει λιπίδια τριγλυκερίδια κτλ στα ύψη!

Πάσχα μεν αλλά το κοκορέτσι είναι  … μεζές όχι για να …χορτάσετε!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s