Μακαρόνια με λάδι,σκόρδο και τσίλι

Σικελία spaghetti con aglio e olio

 

Υλικά:

340 γραμ. μακαρόνια ψιλά (νούμερο 10)
5 κουταλιές ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια με άφθονο νερό, όπου έχετε προσθέσει ελάχιστο αλάτι, για 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να λυώσουν. Τα στραγγίζετε καλά, τα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζετε για να μην κρυώσουν.
Μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθλετετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά για να πάει το λάδι με το σκόρδο παντού. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα: http://www.abruzzomoliseheritagesociety.org/spaghettiaglioeolio.htm

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s