Μπεκάτσες κρασάτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μαδάμε τις μπεκάτσες , τις καψαλίζουμε πάνω σε φλόγα για να φύγουν οι τρίχες, αφαιρούμε τα εντόσθια και τις πλένουμε καλά.
Tις βάζουμε να σραγγίσουν και τις αλατοππιπερώνουμε μέσα έξω και μπήγουμε το ράμφος ανάμεσα στα πόδια.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τις μπεκάτσες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Στό βούτυρο του τηγανιού προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε, ώσπου να μαραθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ξανθίνει. Προσθέτουμε τότε το κρασί και όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και τις βράζουμε μισή ώρα περίπου.
Παίρνουμε τα συκωτάκια των πουλιών (τα υπόλοιπα εντόσθια τα πετάμε), τα ψιλοκόβουμε και τα σωτάρουμε στο τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο.Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα 20 λεπτά. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε τις μπεκάτσες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ψωμάκια κομμένα μπουκιές και τηγανισμένα με βούτυρο και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.


Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s