Λαγανα

ΛΑΓΑΝΑ

Υλικά (για 2 λαγάνες περίπου σε μέγεθος του ταψιού φούρνου)

500 γρ αλεύρι άσπρο δυνατό ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ ζάχαρη

20 γρ μαγιά νωπή ή 10 γρ μαγιά σκόνη

120 γρ ζύμη προηγούμενης ημέρας

340 γρ νερό

12 γρ αλάτι

12 γρ ούζο

σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Ανακατεύουμε

60 γρ αλεύρι

2 γρ ζάχαρη

1 γρ αλάτι

1 γρ ούζο

50 γρ νερό

και αφήνουμε για όλο το βράδυ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε περίπου 10 λεπτά.

Χωρίζουμε σε τεμάχια των 750 γρ ή και μικρότερα .

Λαδώνουμε το ταψί φούρνου  και τοποθετούμε τη ζύμη, πατάμε με τα δάχτυλα και δίνουμε σχήμα λαγάνας. Περνάμε την επιφάνεια με  βουρτσάκι και νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Αφήνουμε πρίπου 35 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον.

Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πηρούνι, ψεκάζουμε νερό στην επιφάνεια και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

(Εάν δεν έχετε χρόνο να κάνετε προζύμι μη μου άγχεστε. Απλά μην το κάνετε. Θα αλλάξει κάπως η γεύση της λαγάνας αλλά θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα επίσης.)

Καλή επιτυχία!

Να σας πω μια ιστορία?

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s