Limonchello το αγαπημένο!

Βραδινά Καλοκαιρινά σφηνάκια!
limonchello το αγαπημένο!
ΥΛΙΚΑ: φλούδες από 4 λεμόνια
150 γρ. ζάχαρη
750 ml βότκα (1 μπουκάλι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
170 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια . Αφαιρούμε τις φλούδες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε τη βότκα. Κλείνουμε ερμητικά σε ένα βάζο και το αφήνουμε για 4 μέρες (και το ανακατευουμε μια φορά τη μέρα) Μετά  το σουρώνουμε με ένα τουλπάνι και προσθέτουμε το σιρόπι. Το διατηρούμε σε  μπουκάλι στο ψυγείο ή σε ένα ντουλάπι στη σκιά.

(ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το βάζουμε στο ψυγείο.)

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s