Μπουγάτσα

Υλικά..

6 αυγά..

1 κουτί γάλα εβαπορέ ελαφρύ..

1 πακέτο φύλλο κρούστας..

250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο..

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη μαύρη

1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη

 

Σε πρώτη φάση, θα κάνουμε την προεργασία για το φύλλο της μπουγάτσας.
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο,παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα από τη συσκευασία και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα πλάι στο άλλο. Ψήνουμε τα φύλλα γύρω στα 15 με 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 6 αυγά, 1 κουτί γάλα εβαπορέ, ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το αλάτι.
Βγάζουμε το ταψί με τα φύλλα από το φούρνο, περιχύνουμε το μείγμα, το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 25 λεπτά περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η μπουγάτσα, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Η ολη διαδικασία θα σας πάρει γύρω στα 55 λεπτά!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s