Τούρτα παγωτό με γεύση καφέ

ΠΑΓΩΤΟ

• Βάζετε το γάλα και την κρέµα σε κοτοορόλι
σε µέτρια φωτιά, και αφήνετε ώσπου να βρά-
σουν. Στη συνέχεια, αποσύρετε από τη φωηό.

• Χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το
βραστό.γάλα σε µπεν µαρί.

• Αφήνετε το µείγµα σε χαµηλή φωτιά, ανακα-
τεύοντας συνεχώς µε ξύλινη κουτάλα, ώσπου
να πήξεl ελαφρώς.

• Προσθέτετε τις βανίλιες. Αµέσως βυθίζετε

10

το σκεύος σε παγωµένο νερό και ονοκσιεύετε
ώσπου να κρυώσει το µείγµα

• Καλύπτετε µε µεµβράνη το σκεύος και το
βάζετε στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει το µείγ-
µα Το βάζετε σε µηχανή παγωτού και ακολου-
θείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τοποθετεί-
τε το µείγµα σε ένα σκεύος πασπαλισµένο µε
άχνη και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα

• Χωρίζετε το παγωτό σε 2 ίσες ποσότητες. Στη
µία ονοκοιεύετε τη σοκολάτα και στην άλλη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 22 εκ. .’

Για τα παγωτό

  • ·2 φλιτζ. γάλα
  • ·1/2 φλιτζ. πηχτή κρέµα

γάλακτος

  • ·4 µεγάλοι κρόκοι αβγών
  • ·1/3 φλιτζ. ζάχαρη
    ·2 βανίλιες

.3/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

  • ·120 ΥΡ. γλυκόπικρη σοκολάτα,
    χοντροκοµµένη
  • ·1/2 φλιτζ. δυνατό καφέ

Για την επικάλυψη

· 2 φλιτζ. πηχτή κρέµα γάλακτος

  • ·2 κουταλιές µπράντι
  • ·2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
    · 1 κουταλιά κόκκους καφέ

τον καφέ. Ρίχνετε το µείγµα ανά σιρώσεκ; σε
φόρµα 22 εκ. µε τρύπα Το καταψύχετε για 1
ώρα

ΕΠIΚλ/ΥΨΗ

• Με το µίξερ στη µεγάλη ταχύτητα, χτυπάτε την
κρέµα γάλακτος, το µπράντl και την άχνη

• Βάζετε την τούρτα σε πιατέλα και µε κορνέ τη
γορνίρετε µε τη σαντιγί. Τη διακοσµείτε µε τους
κόκκους καφέ.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s