Καζαν ντιπι

 

Καζάν ντιπί Ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της Τουρκίας, πολίτικη συνταγή το καζάν ντιμπί, γίνεται με απλά υλικά, γάλα, ζάχαρη και ρυζάλευρο.

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες

Υλικά συνταγής:
Γάλα: 2 κούπες
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Ρυζάλευρο: 1/2 κούπα
Μαστίχα: 2 μικρά κομματάκια
Βούτυρο: 1 κουταλιά
Άχνη ζάχαρη: 2 κουταλιές

Οδηγίες:
1. Κοπανίζετε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη και την κρατάτε κατά μέρος.
2. Ζεσταίνετε το γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά. Διαλύετε το ρυζάλευρο σε λίγο νερό και το ρίχνετε λίγο – λίγο στο γάλα ανακατεύοντας. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την μαστίχα. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
3. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Αδειάζετε από πάνω το μείγμα και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μυρίσει καμένο, το απομακρύνετε από τη φωτιά.
4. Αφού κρυώσει, κόβετε το καζάν ντιπί σε λωρίδες, το διπλώνετε στη μέση και σερβίρετε.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s