Λυχναράκια Κρητικά

lixnarakiaΥλικά

Για το ζυμάρι
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-2 αβγά
-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
-1 μπέικιν πάουντερ
-1 ποτήρι γάλα
-1 ποτήρι ζάχαρη
-Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη (περίπου 1 κιλό για τα παραπάνω υλικά)

Για τη γέμιση
-1½ κιλό φρέσκια μυζήθρα
-2 αβγά
-½ ποτήρι ζάχαρη

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε σκεπασμένη μία ώρα περίπου για να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια.Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη περίπου 1½ εκατοστά πάχος και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι (ανάποδα).Απλώνουμε πάνω τα μπαλάκια της γέμισης και για να δώσουμε το γνωστό σε όλους μας σχήμα τσιμπούμε γύρω γύρω τη ζύμη με τον δείκτη και τον αντίχειρα.Τελειώνοντας χτυπάμε όσα αυγά χρειάζεται για να τα αλείψουμε. Έπειτα τα πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι

Ψήνουμε σε φούρνο με θέρμανση αέρος στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου 20 λεπτά.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s