Κι αν σου τύχει το φλουρί…

Υλικά

200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1/2 κούπας γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
100 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κούπας δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομμάτια
1/2 κούπας βερίκοκα              “                    “
1/2 κούπας σταφίδες μουλιασμένες σε
2 κ.σ. κονιάκ

για το γλάσο σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 ml.γάλα

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.

Ετοιμάζουμε τα καρύδια και τα φρούτα.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 περίπου λεπτά να αφρατέψει καλά.

Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε να ενωθούν.

Ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε.

Τέλος προσθέτουμε και χτυπάμε το αλεύρι που έχουμε στο μεταξύ ανακατέψει με το
baking powder.

Αδειάζουμε μέσα στο μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια.Κάνουμε ένα
ανακάτεμα απαλά με μια σπάτουλα.

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο με αέρα στους 175 βαθμούς C περίπου 50-55 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο το κέικ,φτιάχνουμε το γλάσο μας βάζοντας σε μπεν μαρί όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και  περιχύνουμε το κεικ μας μας το σοκολατένιο μίγμα -επικάλυψη οποτε σας βγαινει ετσι ‘η απλα το πασπαλίζεται με ζαχαρη άχνη το στολίζετε με ρ’οδια ή  ενα λουλούδι αλεξανδρινό κι έχετε μια βασιλοπιτα σαν αυτή της πρωτης φωτογραφίας!


Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s