Μαρμελάδα για … την “πάστα φλώρα”

Θέλουμε 4 λωτούς γινωμένους κι ένα μήλο γλυκό και μαλακό, τα οποία αφού τα καθαρίσουμε , τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Το μίγμα μας το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε με χυμό μισού λεμονιού, 2 ξυλαράκια κανέλλας και 300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη μέχρι να πήξει. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασμού, ξαφρίζουμε και στο τέλος του βγάζουμε τα ξυλαράκια της κανέλας και προσθέτουμε στο μίγμα 50 ml λικέρ Grand Marnier. Σα γέμιση η μαρμελάδα αυτή μπαίνει σε τσουρέκια, κρουασάν αλλά και μας καλύπτει τέλεια για τη βασική συνταγή της πάστα φλώρα. Μπορεί δε να εμπλουτιστεί με καρύδι για τους λάτρεις του συνδυασμού. Στην παραδοσιακή της εκδοχή η ζάχαρη είναι λευκή και από τα υλικά κρατούμε μόνον τους λωτούς, το μήλο, το λεμόνι και τη ζάχαρη.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s