Μυζηθροπιτάκια

Στη Κρήτη , έχουν πάντα στο σπίτι τους μυζηθροπιτάκια έτοιμα για τηγάνισμα. Έχουν την ευχέρεια να τα φτιάχνουν εύκολα την περίοδο που υπάρχει άφθονη μυζήθρα, το μαλακό ανάλατο τυρί της Κρήτης (αυτό που οι ντόποιοι αποκαλούν  ” τυρί μαλάκα” / είναι η μαλάκα γένους θηλυκού)  , και αποθηκεύουν τα πιτάκια στον καταψύκτη. Εμεις όμως μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε  μαλακά ανάλατα τυριά του τόπου μας ..

Για τη ζύμη:

• ½ κιλό αλεύρι
• 2 κουταλιές λάδι
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 2-3 κουταλιές ρακί ή χυμό λεμονιού
• 1 ποτήρι νερό

  • Δυόσμο ή μέντα

.
.

Για τη γέμιση:

• 300 γραμ. ξινομυζήθρα
• 300 γραμ. μυζήθρα γλυκιά

Τρόπος Παρασκευής

Ετοιμάζουμε μέτρια ζύμη με τα παραπάνω υλικά. Ανακατεύουμε τη γλυκιά μυζήθρα με την ξινομυζήθρα. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, τοποθετούμε ένα κουταλάκι μυζήθρα σε κάθε κύκλο και κλείνουμε φτιάχνοντας μισοφέγγαρα. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα σερβίρουμε σκέτα ή με μέλι ή ζάχαρη και συνοδεύονται με κρύα ρακή.!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s