Νεράντζι μαρμελάδα

Μπορεί τα νεράτζια να μην τρώγονται ωμά αλλά μπορούμε να φτιάξουμε την παρακάτω μαρμελάδα.

10 νεράτζια
2 κούπες ζάχαρη (περίπου)
1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Κόβεις τα νεράτζια στα 6 και τα βάζεις σε μία λεκάνη σκεπασμένα με νερό και τα αφήνεις στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Μετά από μία εβδομάδα τα στραγγίζεις, αφαιρείς τα κουκούτσια και τα λιώνεις στο μούλτι. Μετράς τον όγκο τους με ένα μπολ ή φλυτζάνι και τα βάζεις σε μία κατσαρόλα με ίση ποσότητα ζάχαρης. Προσθέτεις ένα ξυλαράκι κανέλας, χυμό από ένα λεμόνι και βράζεις για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Όταν πήξει, αδειάζεις το περιεχόμενο σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνεις και τοποθετείς ανάποδα. Όταν κρυώσουν τα βάζεις στο ψυγείο ή τα φυλάς σε δροσερό και σκιερό μέρος. Αν θες η μαρμελάδα να μην είναι καθόλου πικρή, μπορείς να ξεφλουδίσεις τα νεράτζια πριν τα βάλεις στο ψυγείο και να μην χρησιμοποιήσεις τη φλούδα στη συνταγή.

 

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s