Farfalle al salmone

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες μέρες για την …πτώση της αυτοκρατορίας του…lifestyle στη χώρα. Οφείλω να ομολογήσω ότι η σχέση μου με αυτό που μεταλλάχθηκε σε ελληνικό lifestyle ήταν -κι είναι- κακή. Όχι τίποτε άλλο αλλά δεν ήμουν κι αρκετά πλούσια να το ακολουθήσω. Αλλά και λεφτά να είχα πάλι δεν θα είχα  για πρότυπο του ελληνικού λαιφστάιλ για τον απλούστατο λόγο ότι όσοι το ακολουθούσαν μιμούνταν ο ένας τον άλλον! Όλοι οι λαιφστυλίτες, Έλληνες κι Ελληνίδες, έκαναν τα ίδια πράγματα! Ντύνονταν με πανομοιότυπα ρούχα, αγόραζαν τα ίδια αυτοκίνητα, έτρεχαν στα ίδια νησιά, στριμώχνονταν στα ίδια μαγαζιά, έτρωγαν τα ίδια φαγητά! Έτσι ήταν. Όλοι έτρωγαν το ίδιο!  Και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όλοι τρώγαμε (ναι όλοι, δεν ντρέπομαι να το πω, εδώ όμως έπαιξε ρόλο η αδυναμία μου στα ζυμαρικά , όχι το  “πουλ-μουρ” !!)…..φαρφάλες με σολομό! Κάθε ιταλικό εστιατόριο που σεβόταν τον εαυτό του, την πελατεία του αλλά και το …lifestyle σερβίριζε αυτό το γουστόζικο πιάτο , το οποίο, εκείνη την εποχή,  είχε ξεπεράσει σε διασημότητα ακόμα και το ταπεινό σουβλάκι! Και κάθε εκπρόσωπος του lifestyle που συνεντευξιαζόταν  έπρεπε οπωσδήποτε να δηλώσει ότι το αγαπημένο του πιάτο ήταν οι φαρφάλες με σολομό! Ναι, συνέβαινε αυτό που λέμε : ”Ακόμα κι η κουτσή Μαρία έτρωγε φαρφάλες με σολομό!!!”

Κι έτσι, μια και το lifestyle alla greek επισήμως μας άφησε χρόνους είπα να το τιμήσω -εν είδει μνημοσύνου-  με

Farfalle al salmone

Τη συνταγή την είχα βρει σε κάποιο ένθετο , σε περιοδικό, δεν θυμάμαι που και ποιος την υπέγραφε! Την κεσηκωσα , τη δοκίμασα πολλές φορές στην κουζίνα μου και αφού αντικατέστησα τον μαιντανό που περιείχε και μου έπεφτε “έντονος” στη γεύση κατέληξα σε μια δική μου version που τη  βρίσκω πολύ πιο …. λεπτη πογευστικά.

Είναι πανεύκολο πιάτο ,  πολύ νόστιμο και φίνο. Κρίμα που συνδέθηκε με το greek lifestyle κι έχασε την …τιμή του. Όχι την αγοραστική, αυτή είναι ανεβασμένη έτσι και αλλιώς  λόγω  του σολομού!!

Υλικά για 2 άτομα

100 γρ καπνιστό σολομό
200 γρ ζυμαρικά farfalle (πεταλούδες)
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι του κρασιού βότκα (καμιά φορά χρησιμοποιώ τσίπουρο)
2 κουταλιές φασκόμηλο ψιλοτριμένο
φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.
1 κουταλιά λάδι

Σε μια κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύετε al dente.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε ελάχιστο λάδι. Ψιλοκόβετε τον σολομό και τον ρίχνετε στο τηγάνι. Σωτάρετε ελαφριά. Ρίχνετε τη βότκα και περιμένετε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε την κρέμα και το φασκόμηλο, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και σερβίρετε με άφθονο λευκό  πιπέρι κι ένα εξαιρετικό ελληνικό λευκό κρασί!

Cheers!
Εεε….χμμμ, my condolences ήθελα να πω!!

ΥΓ:   Η όποια -ελαφρά- ειρωνεία του κειμένου στοχεύει περισσότερο προς τους  ..νεο – Έλληνες που έχουμε την κακή συνήθεια της μίμησης και της υπερβολής. και ουχί  προς την  εκδοτική εταιρία που πρόσφατα έκλεισε και της οποίας το όνομα είχε συνδεθεί με το μεταλλαγμένο ελληνικό λαιφστάιλ! Να εξηγούμεθα για να ..μη μας στραβοκάτσει η μπουκιά στο στόμα δηλαδή!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s