Gingerbread COOKIES

Παρόλο που έχουμε εισέλθει στην εορταστική περίοδο κυκλοφορούμε όλοι γύρω σαν να έχουμε πέσει σε μια περίεργη λήθη! Δεν είμαι σίγουρη πως δεν θα πείτε πως σκανδαλωδώς αρχίζω να φτιάχνω από χριστουγεννιάτικα cookies ως και παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων μου ή πουτίγκες. Ωστόσο, εγώ δεν πρόκειται να αφήσω τα Χριστούγεννα να περάσουν χωρίς cookies ότι και να γίνει γύρω μας φέτος! Οχι δεν θα κάνω στο ΔΝΤ  αυτή τη χάρη! Το παιδί μου θα κάνει Χριστούγεννα μαζί μας και θέλω όλα να είναι όπως  πρέπει, όπως ήταν, όπως συνηθίζαμε στο σπίτι μας.

Ξεκίνησα λοιπόν με τα cookies.

Ανάλογα με το μέγεθος των κοπτικών εργαλείων που χρησιμοποιούμε αυτή η δόση θα μπορούσε να βγάλει κάνει μέχρι 40 μπισκότα. Η υπολοιπη ζύμη ( αν περισσέψει) μπορεί να καταψυχθεί είτε ως μια μπάλα ή σε σχήματα έτοιμα να ψηθούν κατευθείαν από την κατάψυξη την παραμονή της γορτής!

Χρειαζόμαστε

350g αλεύρι
1 κουταλάκι του καφέ διττανθρακική σόδα
1-2 κουταλάκια του γλυκού πιπερρόριζα σε σκόνη
115 ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
170g brown sugar
1 αυγό, χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας (40 g)  σιρόπι                                                                            250 gr ζάχαρη άχνη

χρωστική ουσία τροφίμων

gingerbread-cutters

1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και καλύπτεται  2 ταψιά με λαδόκολλα.

2) Τρίψτε μαζί το αλεύρι, το βούτυρο, το τζίντζερ και τη σόδα  μέχρι η ζύμη να έχει την πυκνότητα του ψωμιού.

3) Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε  το σιρόπι ζάχαρης, το αυγό όσπου να ροδίσει. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στη ζύμη  με τα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε  το μίγμα με ένα κουτάλι   όταν τα δυο μέρη δέσουν  χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να ζυμώσουμε τη ζύμη. Στην αρχή το μείγμα μπορεί να φαίνεται αρκετά στεγνό, αλλά  όσο συνεχίζουμε το ζύμωμα αυτό θα γίνει πιο  μαλακό και εύκαμπτο. Εάν απαιτείται προσθέσετε μια γουλιά  γάλατος για να βοηθήσει τη ζύμη να  ..δέσει .  Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στην ψύχρα για 30 λεπτά.

cutting-gingerbread

4) Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη  με τα  σχήματα και τοποθετήστε τα cookies στο ταψί. Βάλτε τα ταψιά πίσω στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά με τα φορμάκια όπως είναι επάνω. Αυτή η ανατριχιαστική σκηνή είναι απαραίτητη  για να σταματήσει η εξάπλωση  των μπισκότων.

baked-gingerbread

5) Ψήστε τα μελόψωμα κατ ‘ευθείαν από το ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να αυξηθούν  ελαφρώς,  να αρχίσουν  να σκληραίνουν και  να πέρνουν  χρώμα. Αν δεν είστε σίγουροι, είναι καλύτερα να  τα ψήστετε ελαφρώς  πάρα πάνω-(Μην το μεταφρασετε σε κάψτε τα! ) Από  το  να τα αφησετε μισοψημένα καλύτερα ψήστε τα παρα πάνω εφόσον έτσι και αλλοιώς θέλετε αρκετά σκληρά, ξηρά μπισκότα. Καθώς κρυώνουν έχετε υπόψη σας θα  συνεχίσουν να σκληραίνουν.

Τα αφήνουμε 10  λεπτά  να κρυώσουν καλά και μετά  ή τα πασπαλίζουμε αλαφρώς με ζάχαρη άχνη ή ακόμα καλύτερα με  πολύ λεπτό κορνέ και σύμφωνα με της οδηγίες  του royal icing που βρίσκουμε  επάνω στο πακέτο, φτιάχνουμε σχεδιακια όπως στο σκίτσο!

gingerbread-outlines

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s