Πεντανόστιμη Βασιλόπιτα -τοπ! ( Βιεννέζικη συνταγούλα)

Mikrasiatiki-basilopita-600-400--229641693-jpg_095813Υλικά:

1 βιτάμ

3 αβγά

2 κούπες ζάχαρη

1 κ γ μπεικιν

3-4 βανίλιες

4 κ. σ. καρυδόψυχα

4 κ. σ. αμυγδαλόψυχα

4 κ. σ. τριμμένη κουβερτούρα

4 κ. σ. σταφίδες ξανθές

4 κ. σ. ινδική καρύδα

1 κεσέ γιαούρτι

1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ. γ. ξυσμα πορτοκαλιού

1/2 κούπα χυμό και από τα δύο

500 γραμ. αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυ-χτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δεν ξεχνάμε πού και πού να σταματάμε το μίξερ και να μαζεύουμε από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταμετάμε το μίξερ και προσθέτουμε και ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς. Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά.)

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s