Απίθανη βασιλόπιτα, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα.

βασιλοπιτα

Αυτή είναι κατά τα γούστα μου η πιο γευστική βασιλόπιτα που έχω δοκιμάσει ! Οταν μου την πρωτο εδωσε   η Τζουλιάνα Ναχμίας για να ειμαι  ειλικρινής είπα (μιας και είχα χάσει τη συνταγή που είχα από το τετράδιο της γιαγιάς μου ) ας τη δοκιμάσω!   Τώρα όμως σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα καιθα με θυμηθείτε!

250 γραμ. μαργαρίνη
350 γραμ. ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά (χωρισμένα)
200 γραμ. χυμός φρ. πορτοκάλι
100 γραμ. κονιάκ
1 κ.σ. κανέλα – γαρύφαλο – μοσχοκάρυδο ανάμεικτα
150 γραμ. καρυδόψιχα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
1 πρέζα αλάτ
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να απορροφούνται κάθε φορά από το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό. Τέλος προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα να αραιώσει το μείγμα. Ρίχνουμε την καρυδόψιχα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ταψί 28 εκατοστά βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο c στην τελευταία σχάρα μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει καλά. Ελέγχουμε αν είναι ψημένη με την λάμα του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε να σταθεί 10’ στο ταψί. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε την λαδόκολλα. Αχνίζουμε με άχνη και γράφουμε με λιωμένη σοκολάτα ευχές για την χρονιά.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s