μπεκατσες με σαλτσα γλυκοξυνη

10 Μπεκάτσες
2 Πορτοκάλια
2 σκελίδες Σκόρδο
2 Κρεμμύδια ξερά
1 κουτ. γλυκού Γλυκάνισο
2 κουτ.σούπας Μέλι Θυμαρίσιο
½ λίτρο Κόκκινο Ξηρό Κρασί
1 ποτηράκι Ροζέ Ημίγλυκο Κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι& Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπουπουλιάζουμε και καθαρίζουμε τις μπεκάτσες από το χνούδι τους, καψαλίζοντάς τα στο γκάζακι.
Γεμίζουμε τις κοιλίτσες με το σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο γλυκάνισο (όχι πολύ, γιατί η γεύση του είναι έντονη).
Σοτάρουμε τα πουλιά σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να παρει χρωμα  ελαφρώς, για να μην καεί.
Σβήνουμε με το κόκκινο και το ροζέ κρασί. Προσθέτουμε και το χυμό από το πορτοκάλι και το μέλι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20’ λεπτά σε χύτρα ή για 1 περίπου ώρα σε απλή κατσαρόλα.
Σερβιρουμε  με πατατουλες βραστές ή  οφτες-με τη φλουδα-   , βραστά καρότα και φρέσκο μαϊντανό.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s