Γλυκάκι για την ημέρα των ερωτευμένων

ImageGen.ashx

Υλικά για 8-10 άτομα

175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού μπουμπούκια λεβάντας και τριαντάφυλλου
100 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το βούτυρο μισο-λιωμένο, το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε την αχνή ζάχαρη και τα άνθη συνεχίζοντας το χτύπημα.

Όταν σφίξει το μείγμα σε ζύμη, την παίρνουμε στα χέρια και την ανοίγουμε με τον πλάση να έχει περίπου 1 εκ. πάχος. Με το κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς σχηματίζεται τις καρδιές σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Με όση περισσέψει ξανά πλάθεται με τον πλάστη και φτιάχνετε και άλλα μπισκότα

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε λίγα άνθη πάνω σε κάθε μπισκότο και τα βάζουμε να ψηθούν σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s