ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Υλικά για τη γέμιση
1 και 1/2 κιλό κολοκύθι γλυκό
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
λίγη ζάχαρη
κανέλλα
άνηθος
κρεμμυδόφυλλα
μαϊντανός
δυόσμος
πορτοκαλόφλουδα ξερή τριμμένη

Για το φύλλο
αλεύρι όσο πάρει (περίπου ένα κιλό)
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι νερό
αλάτι
Λίγο ούζο (προαιρετικά)
PUMKIN

Την κολοκυθόπιτα η μανα μας την εφτιαχνε του Αγ. Θοδώρου!

Δεν χρειάζεται να γραψεις τη συνταγη, ολο μου έλεγε. Αντι να καθεσε να κανεις καλλιγραφία με το γραψιμο μάθε καλύτερα να ανοιγεις φύλο!

Βρηκα τη λυση! Αγοράζω ετοιμο χωριατικο φύλο απο ένα εργαστηρι ή αν έχω κεφι το ανοίγω μονη μου με αυτο εδω το απιθανο εργαλειο
μηχανη
και τυλιγω μετα τις κολοκυθοπιτες μου σαν ναναι πιροσκι!
Για να δουμε λοιπον πως τη φτιάχνουμε. ‘
Ξύνουμε το γλυκοκολόκυθο με το κουτάλι.
Αν έχει πολλά νερά το στραγγίζουμε και το στύβουμε.
Βάνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα στη λεκανίτσα και ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Δηλαδή: Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα το λάδι, το νερό και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέτριο προς σκληρό.
Ανοίγουμε δύο φύλλα όσο χοντρά τα θέλουμε. (Παλιά βάζανε λιγότερο λάδι και το φύλλο δεν «έτριβε» όπως μ’ αυτή τη νεότερη συνταγή)

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε πάνω τη γέμιση να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Βάνουμε και το άλλο φύλλο από πάνω, σκεπάζουμε καλά και κόβουμε τις άκρες.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την αλείφουμε με κουρκούτι (σε μπωλάκι ανακατεύουμε αλεύρι νερό και λάδι να γίνει σαν χυλός).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου».

et voila!

κολοκυθοπιτα

 

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s