ΚΥΔΩΝΙ

Παραδοσιακό γλυκό κουταλιού, νοστιμότατο, εύκολο και πολύ αγαπητό σε όλους μας.

Υλικά
1 ποτήρι κυδώνι
1 ποτήρι ζάχαρη
αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
λίγη αρμπανόριζα
2-3 γαρύφαλλα

Παρασκευή
«Πλένουμε, καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε κομματάκια μικρά-μικρά.
Μετράμε το κυδώνι-ένα ποτήρι κυδώνι, ένα ποτήρι ζάχαρη-το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νεράκι.
Το βάζουμε και βράζει στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε.
Θα βράσει, θα βράσει αυτό και μετά θα δέσει.
Όταν δέσει (θα βάλουμε μια σταγόνα στο πιατάκι και πρέπει να στέκεται) σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε δυο-τρία κομμάτια αρμπανόριζα και δυο-τρία γαρύφαλλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και βάζουμε το γλυκό σε βαζάκια».

Αμύγδαλα ασπρισμένα:
Αμύγδαλα από τα οποία έχει αφαιρεθεί η φλούδα.
Για να γίνει αυτό ζεματάμε για λίγα δευτερόλεπτα τα αμύγδαλα και πιέζουμε τη φλούδα η οποία φεύγει εύκολα.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s