“Πειραγμένη” ταραμοσαλάτα

470477_sarakosti

Τη Σαρακοστή  η γιαγιά μου έφτιαχνε παραδοσιακά την  ταραμοσαλάτα με ρέγκα!

Επαιρνε :

3 κ.σ. ταραμά

1 ½ κούπα ψιλιτριμενα  αμύγδαλα

Χυμό από ένα λεμόνι

Λευκό πιπέρι

½ κούπα ελαιόλαδο (ίσως και λίγο παραπάνω)

3-4 κ.σ. ανθρακούχο νερό

2 κρεμμυδάκια κομμένα σε λοξές φέτες

2 φιλέτα ρέγκας ψιλοκομμένα

10 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, κομμένες

¼ μάτσο μαϊντανό φύλλα

1 κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μια  “πειραγμένη” ταραμοσαλάτα!

Στο μπλέντερ ή στο γουδί το  ξύλινο χτυπάμε 1 κούπα από τα αμύγδαλα με τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο εναλλάξ με τη σόδα, μέχρι η ταραμοσαλάτα να αφρατέψει και να αποκτήσει αέρινη υφή. Βγάζουμε την ταραμοσαλάτα από το μπλέντερ και σε ένα άλλο μπολ την ανακατεύουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά και με την υπόλοιπη μισή κούπα από τα αμύγδαλα.

ταραμοσαλατα

Δένει υπέροχα στη γεύση  με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, αγγουράκια  φρέσκα, τουρσια , φρέσκια σαντορινιά   ντοματίνια και βέβαια κολοκυθοκεφτέδες!

Υγ.  Οποιος την προτιμά με πιο έντονη  γεύση, προσθέτει  λίγο χυμό λεμονιού επιπλέον!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s