Πειραγμένη ταραμοσαλάτα

470477_sarakostiΜια άλλη ταραμοσαλάτα

Η μαγειρική είναι φαντασία. Δεν ξέρω πως μου ήρθε αλλά είπα να αυτοσχεδιάσω και να συνδιάσω την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα με ρέγκα.

Πηρα λοιπόν : 3 κ.σ. ταραμά λευκό

1 ½ κούπα φιλέ αμυγδάλου

Χυμό από ένα λεμόνι

Λευκό πιπέρι

½ κούπα ελαιόλαδο (ίσως και λίγο παραπάνω)

3-4 κ.σ. ανθρακούχο νερό

2 κρεμμυδάκια κομμένα σε λοξές φέτες

2 φιλέτα ρέγκας ψιλοκομμένα

10 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, κομμένες

¼ μάτσο μαϊντανό φύλλα

1 κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο

Εφαρμογή: Στο μπλέντερ χτυπάμε 1 κούπα από τα αμύγδαλα με τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο εναλλάξ με τη σόδα, μέχρι η ταραμοσαλάτα να αφρατέψει και να αποκτήσει αέρινη υφή. Βγάζουμε την ταραμοσαλάτα από το μπλέντερ και σε ένα άλλο μπολ την ανακατεύουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά και με την υπόλοιπη μισή κούπα από τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε: Τη σαλάτα με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, αγγουράκια γλυκόξινα τουρσί, ντοματίνια. Εάν θέλουμε πιο όξινη γεύση, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού επιπλέον.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s