μαρμελάδα πορτοκάλι

eat me

Από τις πιο ευπαρουσίαστες και εύγευστες μαρμελάδες, το πορτοκάλι μπορεί άνετα  να συνοδεύει τα πρωινά μας, τις τάρτες και τα μπισκοτάκια μας και γίνει  μια απόλαυση που να μη  θέλουμε με τίποτα να στερηθούμε!

Χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 2 κιλά νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  1. Πλένετε και στύβετε τα πορτοκάλια και αδειάζετε το χυμό τους σε μια κατσαρόλα.
  2. Δένετε σ ένα τουλπάνι τον πολτό που έμεινε από τα πορτοκάλια που στύψατε και τους σπόρους και τα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα που βάλατε το χυμό, ενώ προσθέτετε το νερό.
  3. Τρίβετε στο μούλτι μερικές από τις φλούδες των πορτοκαλιών και τις κόβετε.
  4. Τις προσθέτετε και αυτές μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε αυτό το μείγμα για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Αφαιρείτε το τουλπάνι, αφού πρώτα το στύψετε και προσθέτετε τη ζάχαρη.
  6. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
  7. Όταν είναι έτοιμη προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει.
  8. Μετά από κάποιες ώρες τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρείτε σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο.

 

 

 

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s