μύδια αχνιστά

αχνιστά μύδια

Λαχταριστά αχνιστά μύδια, εύκολα και γευστικά. Απολαύστε με καλό λευκό κρασί.

Τα μύδια πρέπει να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται, να είναι καλά κλειστά, να μην είναι σπασμένο το κοχύλι τους και ο προσαγωγός τους, αυτός ο μυς που πολλές φορές χρειάζεται να τραβήξουμε δυνατά όταν καθαρίζουμε τα μύδια, να φέρει κάποιου είδους αντίσταση.

Προετοιμασία:βάzουμε τα μύδια σε αλατισμένο χλιαρό νερό για περίπου 2 ώρες, έτσι ώστε να καθαριστούν κυρίως από την άμμο και τις όποιες βρωμιές.

Τα μύδια μας ‘ανοίγουν’, διότι ο προσαγωγός που τα κρατάει καλά κλειστά, σαν μυς που είναι, χαλαρώνει με τη θερμότητα, και έτσι το κοχύλι ανοίγει. Εάν κατά το ψήσιμο κάποια από τα μύδια δεν ανοίξουν, πρέπει να τα πετάξουμε γιατί δεν υπάρχει ζωντανός οργανισμός μέσα στο κοχύλι.

Υλικά

500 γρ. Μύδια

2 ντομάτες ώριμες

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό

4 κουταλιές/σούπας Έξτρα αγνό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κύβους, και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Σε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αφού ψηθούν λίγο, περίπου 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα καθαρισμένα μας μύδια, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε αυτό το στάδιο κλείνουμε την κατσαρόλα μας, και σε 3 λεπτά ανοίγουμε, ανακατεύουμε και τα μύδια μας είναι έτοιμα. Μην ξεχάσετε να πετάξετε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει γιατί μετά η κουζίνα σας θα βρωμάει σαν … μπαγιάτικο μύδι!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s