Παγωτό Βανίλια ( χωρίς αβγά)

pagoto-vaniliaΥλικά

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ (light κατά προτίμηση)
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανιλέτες
1/2 κ.γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά) ή 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα λεμόνι

Οδηγίες

Βάζουμε τα 2 κουτάκια γάλα στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν την χρήση τους.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι, προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.
Τέλος, προσθέτουμε και τις βανιλέτες και το ξύσμα ή το φακελάκι βανίλιας με άρωμα λεμόνι.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο και μπορούμε είτε να το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και να το καταψύξουμε μέχρι την επόμενη μέρα ή να το αφήσουμε στο μπολ του μίξερ και να το βάλουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Αφού περάσει αυτή η ώρα, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπούμε για λίγο με το μίξερ.
Το ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα στην κατάψυξη και το ξαναβγάζουμε για να το χτυπήσουμε για τρίτη φορά.
Το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και το καταψύχουμε για μια νύχτα.
Την επόμενη ημέρα το παγωτό μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσει και να το σερβίρουμε εύκολα με σιρόπι φράουλας, βύσσινου ή με γλυκο τριαντάφυλλο – πως σας φαίνεται σαν ιδέα! ( συνταγή θα βρείτε εδώ.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s