ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ 1

Το μυλοκόπι είναι ένα πεντανόστιμο ψάρι το οποίο πολλές φορές το προσπερνάμε στους πάγκους των ψαράδων, για να επιλέξουμε πιο διαδεδομένα ψάρια. Εμείς κάνουμε το αντίθετο! Συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε (όσοι δεν το γνωρίζουν) και γι’ αυτό προτείνουμε τη συγκεκριμένη εύκολη και υγιεινή συνταγή!

Υλικά:

1 μυλοκόπι (~1 kg.)
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Μαντζουράνα
Θυμάρι
Φύλλα kaffir λάιμ
Πιπέρι άσπρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το ψάρι με τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο για 15′ περίπου και το τυλίγω σε λαδόκολλα. Ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Κατόπιν παίρνω το ζουμί από το ψάρι που έχει μείνει στη λαδόκολλα μαζί με όλα τα στερεά υπόλοιπα από τα μυρωδικά και προσθέτω χυμό 1 λεμονιού και ελαιόλαδο. Περνάω το μίγμα από το multi για να πάρω μια παχύρρεστη vinaigrette. Περιχύνω το ψάρι και σερβίρω με ό,τι συνοδευτικό προτιμώ.

Αντί για φύλλα kaffir λάιμ που τα βρίσκω μόνο σε καταστήματα ασιατικών προϊόντων, μπορώ να χρησιμοποιήσω ξύσμα λεμονιού ή ακόμη και ροδέλες από λεμόνι.
Το πιάτο αυτό μπορεί να μαγειρευτεί με οποιοδήποτε άλλο ψάρι έχει κατάλληλο μέγεθος και κάνει για φούρνο. Για μικρότερα ψάρια μειώνετε ανάλογα και το χρόνο ψησίματος. Η 1 ώρα για το ψάρι 1 kg. δεν είναι υπερβολική. Το ψάρι δε στεγνώνει σε αυτό το χρόνο γιατί η λαδόκολλα κρατάει μέσα όλους τους υδρατμούς μέσα στους οποίους ψήνεται.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s