Γρανίτα βύσσινο

granita_vissino_1

Υλικά:
1 κιλό βύσσινα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 φύλλο ζελατίνης
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα βύσσινα και χτυπήστε τα στο blender μέχρι να πολτοποιηθούν. Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας το νερό και την ζάχαρη για τρία λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε την ζελατίνη, αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Όταν το σιρόπι κρυώσει, το προσθέτουμε στο βύσσινο μαζί με το λεμόνι και στην συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες ψύξης που προαναφέρθηκαν στη συνταγη σορμπέ καρπούζι.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s