Παγωτό με φιστίκια Αιγίνης

pistachioicecream

Υλικά:
500γρ. γάλα
500γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
8 κρόκοι αυγών
1 μπαστουνάκι βανίλια
? της κούπας κουαντρό
1 κούπα φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
Χρώμα (λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, μισή κούπα ζάχαρη και την βανίλια (αφού την χαράξουμε). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μίγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ξαναρίχνουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Προσθέτουμε το κουαντρό και το χρώμα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το ανακατεύουμε ανά 40 λεπτά όπως στις προηγούμενες συνταγές για να αποκτήσει καλή υφή. Μετά την πρώτη ώρα, οπότε το μίγμα δεν είναι απόλυτα παγωμένο, προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s