Παγωτό γιαούρτι

pagwto_γιαουρτι
Υλικά:

2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κεσεδάκια (x200 γραμμ.) γιαούρτι πλήρες
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Προεραιτικά:
1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)

Εκτέλεση:

Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μία βράση. Προσθέτετε, αν θέλετε, το μέλι. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Βράζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνετε πάλι να κρυώσει.

Βάζετε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτετε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.

Τότε το χτυπάτε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνετε το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτετε προαιρετικά τα φιστίκια και ανακατεύετε να πάνε παντού. Γαρνίρετε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s