σορμπέ λεμόνι

sorbe17062011
Τι πιο δροσερό και καλοκαιρινό από ένα ζουμερό σορμπέ???

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά    Βαθμός δυσκολίας: 1

Υλικά: για 4-6 άτομα

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 3-4 λεμόνια)
4 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Ρίξτε  το σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα,  ανακατέψτε τα και βάλτε το στη κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Όταν καταψυχθεί το μείγμα και γίνει ημισταθερό πάρτε ένα πιρούνι και περάστε το μέσα. Ξανάβάλτε το στη κατάψυξη  και αφήστε το να σταθεροποιηθεί.
Στη συνέχεια χτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το σορμπέ σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε μέσα σε άδεις λεμονόκουπες.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s